среда, мај 29, 2024
Početna » ГРАЂАНИМА КОЈИ ЖИВЕ У БЕСПРАВНО ИЗГРАЂЕНИМ СТАНОВИМА БИЋЕ ОМОГУЋЕНО ДА СЕ ЛЕГАЛНО ПРИКЉУЧЕ НА ВОДУ, СТРУЈУ, ГРЕЈАЊЕ И ГАС

ГРАЂАНИМА КОЈИ ЖИВЕ У БЕСПРАВНО ИЗГРАЂЕНИМ СТАНОВИМА БИЋЕ ОМОГУЋЕНО ДА СЕ ЛЕГАЛНО ПРИКЉУЧЕ НА ВОДУ, СТРУЈУ, ГРЕЈАЊЕ И ГАС

од Паланка данас
0 Коментар

Посланици Скупштине Србије данас настављају рад расправом о амандманима на више законских предлога и споразума, међу којима су измене Закона о планирању и изградњи и финансијској подршци породицама са децом.Гостујући на ТВ Пинк, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, рекао је да када су у питању измене и допуне Закона о озакоњењу, које је иницирао председник Србије Александар Вучић, да ће тим изменама грађанима који живе у бесправно изграђеним становима бити омогућено да се легално прикључе на струју, воду, грејање и гас.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поново је данас одбацио наводе да су измене Закона о планирању и изградњи против интереса грађана и истакао да оне, пре свега, обезбеђују већу заштиту људи што је, између осталог, предвиђено и обавезом инвеститора да пре пријаве радова морају имати полису осигурања од штете трећим лицима.

Весић је рекао да се до сада често дешавало, посебно када се ради у граду, да се грађани жале како су им напрсли зидови на зградама због радова на плацу поред, као и на друге проблеме који су се успут појављивали.

“Сада, када постоји полиса осигурања, тачно ће се знати стање свих суседних зграда и онда ће на основу тога грађани моћи да наплате штету из полисе осигурања, неће чекати да добију фирму на суду која најчешће оде у стечај и тако никада не наплате штету која им је нанета”, рекао је Весић за ТВ Пинк.

Навео је да се изменама закона уводи обавеза да сви који граде нове станове морају да имају енергетске пасоше што, додао је, значи да ће се нови станови продавати са тим документом.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept