Početna » ГРУЈИЧИЋ УПУТИЛА ОШТРУ ОСУДУ: Жене које имају проблеме у породилиштима треба то да пријаве

ГРУЈИЧИЋ УПУТИЛА ОШТРУ ОСУДУ: Жене које имају проблеме у породилиштима треба то да пријаве

Грујичић је за данашњу Политику казала да осуђује непримерено понашање према пацијентима

од Паланка данас
0 Коментар

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да све жене које су имале „било какве проблеме“ у здравственим установама треба то да пријаве надлежним органима.Грујичић је за данашњу Политику казала да осуђује непримерено понашање према пацијентима.

Она је оценила да лекари постоје због пацијената, а не обрнуто.

„Све жене које су имале било какве проблеме могу то да пријаве дежурном лекару, начелнику одељења, директору установе, а ако ту не реше проблем могу да се обрате Лекарској комори Србије, заштитнику права пацијената, заштитнику грађана, покрајинском секретаријату за здравство и Министарству здравља“, навела је Грујичић.

По њеним речима, сваки лекар који начини преступ има своје име и презиме и треба да одговара пред надлежним органима и додала је да не треба цела струка да носи терет „колеге који се оглушио о свој позив“.

„Свако треба да одговара за своје поступке и не смемо да ћутимо и гурамо проблеме под тепих (…) Од првог дана мандата говорила сам да морамо имати закон и систем у ком ћемо казнити оне који не раде и наградити оне који носе здравствени систем“, изјавила је министарка здравља.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept