Početna » И МАМЕ НА ПРИВРЕМЕНО-ПОВРЕМЕНИМ ПОСЛОВИМА ДОБИЈАЋЕ НАКНАДУ

И МАМЕ НА ПРИВРЕМЕНО-ПОВРЕМЕНИМ ПОСЛОВИМА ДОБИЈАЋЕ НАКНАДУ

ОДРЕДБА члана 17, став 4, Закона о финансијској подршци породицама са децом није у сагласности са Уставом, утврдио је недавно Уставни суд.

од Паланка данас
0 Коментар

То значи да ће убудуће највероватније и маме које раде по уговору о привремено-повременим пословима имати право на накнаду за време породиљског одсуства, што до сада нису имале. А претпоставља се да ће се на овај начин решити и статус жена које самостално обављају делатност.

Објављивање ове одлуке у Службеном гласнику одложено је, међутим, за шест месеци.

– Не бринемо јер је ово био случај и са ранијим одлукама које је Уставни суд доносио у корист породиља, а за које смо упутили предлог за оцену њихове уставности – каже Татјана Мацура, председница Удружења „Маме су закон“.

– Ово у пракси најчешће значи да се оставља простор законописцу да измени одредбу коју је суд прогласио неуставном, што је свакако добра вест која употпуњује оно што смо раније договорили са министарком Даријом Кисић, а што је потврдио и председник Србије Александар Вучић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept