Početna » ЈОШ ЈЕДАН ТРОШАК ВИШЕ: Куповина онлајн мења навике купаца

ЈОШ ЈЕДАН ТРОШАК ВИШЕ: Куповина онлајн мења навике купаца

Многи трговци на мало у случају куповине преко Интернета почели су да прилагођавају правила поврата.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Разлог томе су, како тврде, ниже малопродајне марже и виши трошкови задуживања.

Онај ко данас купује путем интернета очекује брзу, једноставну и бесплатну доставу, као и брз и бесплатан поврат производа с којим није задовољан.Чекати на робу чак два дана, купцима се чини као вечност, а кад за доставу морају да плате – то сматрају пљачком.

Уместо да се боре за повећање тржишног удела, нудећи купцима бесплатну доставу и поврат, трговци сваком трансакцијом покушавају додатно да зараде, наводи Business Инсидер, а преноси Пословни дневник.

Многи трговци на мало, укључујући H&M, Зару, J.Crew па и Амазон почели су да прилагођавају правила поврата, а разлог су, како тврде, ниже малопродајне марже и виши трошкови задуживања.

Због тога купцима наплаћују враћање ствари, скраћују рокове поврата и одбијају да прихвате неке артикле у потпуности, чиме желе да их одврате од враћања робе, односно, присиле их да купљене ствари у трговине врате лично. Амазон Приме тако сада наплаћује 130 евра годишње за „бесплатну“ испоруку ствари.

Међутим, бесплатна достава заправо и није бесплатна јер она укључује логистичке трошкове и често мале трговце оставља у неповољном положају у поређењу с њиховим много већим конкурентима.

Пре тридесет година, физичко враћање артикла купцима није изазивало зазор, али данас нам се та опција чини болном и неправедном.

Увођењем онлајн поврата трговци на мало су променили некадашње навике купаца, а сада поново покушавају то поново да учине.

Б92Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept