Početna » КАКО ДОБИТИ ПОВРАТ АКЦИЗЕ ЗА ГОРИВО-Упутство за подношење захтева за поврат акцизе за гориво пољопривредним произвођачима

КАКО ДОБИТИ ПОВРАТ АКЦИЗЕ ЗА ГОРИВО-Упутство за подношење захтева за поврат акцизе за гориво пољопривредним произвођачима

Пољопривредни произвођачи имају могућност да остваре право на поврат акцизе за гориво путем Управе за аграрна плаћања, а поступак подношења захтева обавља се електронски, преко софтверског решења еАграр или електронског Регистра пољопривредних газдинстава (еРПГ).

од Паланка данас
0 Коментар

Према информацијама из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, корисници треба да додају рачуне или фактуре за гориво – дизел и биогориво, купљено у велепродаји или путем увоза, као и гориво набављено корпорацијском картицом, у делу „Рачуни за гориво“.



Повраћај акцизе могуће је остварити у износу од 50 динара по литру, за гориво купљено у количини до 100 литара по хектару пријављене површине, до максимално 100 хектара.

Фискални рачун мора садржати податке о купцу, врсти, количини и вредности набављеног горива и биогорива. Пољопривредници који су физичка лица треба да на рачуну имају број пољопривредног газдинства (БПГ) или ЈМБГ носиоца газдинства, док правна лица треба да имају ПИБ.

Из Министарства су такође саопштили да у периоду од 1. јануара 2024. године до 31. јануара 2024. године фискални рачун не мора садржати посебну идентификациону ознаку за регистрована пољопривредна газдинства, те ће уместо БПГ бити довољан ЈМБГ или ПИБ.

Корисничко упутство за подношење захтева за рефакцију акцизе путем портала еАграр доступно је на званичној веб страници Министарства пољопривреде, док се Правилник о условима, начину и поступку за остваривање права на рефакцију може пронаћи у званичним документима Министарства.

Корисничко упутство за подношење захтева за рефакцију акцизе путем портала еАграр можете погледати ОВДЕ.

Правилник о условима, начину и поступку за остваривање права на рефакцију можете погледати ОВДЕ.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept