Početna » КАКО СЕ ДОВИЈАЈУ ШВЕРЦЕРИ-СРЕБРО У КОНЗЕРВИ НУДЛИ И ЈАСТУКУ

КАКО СЕ ДОВИЈАЈУ ШВЕРЦЕРИ-СРЕБРО У КОНЗЕРВИ НУДЛИ И ЈАСТУКУ

од Паланка данас
0 Коментар

Цариници су крајем октобра у неколико прекршаја открили преко три килограма сребра, скривених на необичним местима: у конзерви нудли, у јастуку за путовање и међу гардеробом путника.

Најнеобичнији такав покушај откривен је 29. октобра 2022. године на прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен кампер страних регистарских ознака, којим је сам путовао 52-годишњи страни држављанин.

Током детаљне контроле у кухињском делу кампера цариник је пронашао наизглед неотворену конзерву нудли, чија је неуобичајена тежина указивала да је у њој нешто сакривено.

Да је таква претпоставка била оправдана, показало се када је са конзерве скинут поклопац, а у њој уместо тестенине пронађено 37 сребрних кованица „Suid Afrika“, „Ellizabeth II“ и „Republic of Armenia“, као и две златне плочице „Hereeus“.

Два слична случаја забележена су и током протекле недеље и на прелазу Градина када је заплењено око два килограма сребрног накита.

Необичан покушај кријумчарења преко 600 грама сребрног прстења, наруквица и ланчића у јастуку за путовање спречен је на овом прелазу 27. октобра 2022. године.

6Фото Управа царина Републике Србије

 

Прекршај је откривен када је на улазној страни за детаљан преглед издвојен аутобус стране регистрације који је саобраћао на релацији Истанбул-Сарајево.

Када су сви путници преузели пртљаг, током контроле унутрашњости аутобуса, на месту где је претходно седела једна путница пронађен је необично тежак јастук за путовање. Када су цариници погледали његову унутрашњост испоставило се да су у сунђерастом пуњењу сакривене кесице са сребрним накитом.

7Фото Управа царина Републике Србије

 

Око 1,3 килограма различитог сребрног накита заплењено је и неколико дана раније на овом истом прелазу.

Покушала је да га прокријумчари путница аутобуса који је саобраћао на линији Истанбул-Нови Пазар, тако што га је сакрила у торбу са гардеробом.

Извор: Управа царина Републике Србије

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept