Početna » КЛИМА УРЕЂАЈИ НЕЋЕ СМЕТИ ДА БУДУ НА ФАСАДАМА ЗГРАДА НА СТРАНИ ДО УЛИЦЕ

КЛИМА УРЕЂАЈИ НЕЋЕ СМЕТИ ДА БУДУ НА ФАСАДАМА ЗГРАДА НА СТРАНИ ДО УЛИЦЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Лоша вест: чланом 83. Закона о планирању и изградњи, у предлогу измена, прописано је да спољне јединице уређаја за климатизацију морају да буду инсталиране на начин да немају утицај на непосредно окружење. Хоће рећи, ме смеју да буду на деловим фасадама које гледају ка улици. У противном предвиђене су новчане казне које ће се за физичка лица кретати од 25.000 до 50.000 динара. Добра вест: остављен је рок од 10 година физичким лицима да стање прилагоде новом законском пропису.За власнике зграда јавне намене у границама непокретних културних добара и заштићеној околини културних добара и за власнике зграда, односно посебних делова објеката у границама непокретних културних добара и заштићеној околини, тај рок је краћи и износи две године од дана ступања на снагу овог Закона. Они у том року морају да са уличних фасада уклоне све спољне јединице уређаја за климатизацију, односно ови уређаји не смеју да буду видљиви.

Истим чланом прописано је да ће се новчаном казном казнити и јединица локалне самоуправе, уколико у прописаном року не донесе акт којим се ближе уређује начин уклањања спољних јединица уређаја за климатизацију. Надзор над применом одредби овог члана треба да врши орган јединице локалне самоуправе надлежан за послове комуналне инспекције односно комуналне милиције, наводи се у предлогу измена Закона о планирању и изградњи.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept