Početna » KОЈИ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИЈАЈУ 20.000 ДИНАРА ЗА 10 ДАНА? Ево шта је кључно да бисте добили новац

KОЈИ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИЈАЈУ 20.000 ДИНАРА ЗА 10 ДАНА? Ево шта је кључно да бисте добили новац

Пензионери су овог месеца већ добили повишице својих примања од 5,5 одсто

Новчана помоћ од по 20.000 динара, почев од 30. новембра 2023. године, биће исплаћена корисницима пензија, привремених накнада – инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности и инвалидној деци – корисницима привремене накнаде код Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.Помоћ ће добити и корисници који ће остварити ово право закључно са 23. новембром 2023. године, а којима ће решење о остваривању права бити донето након тог датума.

Недавно у Скупштини Србије министар финансија Синиша Мали истакао је да ће једнократна помоћ државе од 20.000 динара бити исплаћена пензионерима 30. новембра, а процењује се да пензионера има око 1,7 милиона.

Ова врста помоћи државе биће исплаћена свим корисницима пензија и осталих привремених накнада као и инвалидима и корисницима приврмених накнада ПИО Фонда.

Иначе, пензионери су овог месеца већ добили повишице својих примања од 5,5 одсто. Наши најстариији тако у просеку сада примају пензије веће за око 2.000 и динара, у случају да имају просечну пензију.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept