Početna » КОЈУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ МОРАЈУ ДА СПРЕМЕ ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ ХОЋЕ КЕШ КРЕДИТ? Ово су сви детаљи

КОЈУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ МОРАЈУ ДА СПРЕМЕ ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ ХОЋЕ КЕШ КРЕДИТ? Ово су сви детаљи

Пензионер који жели да подигне кеш кредит, банци на првом месту треба да достави пензиони чек

од Паланка данас
0 Коментар

Кеш кредит је најпопуларнија банкарских позајмица, а документација која је потребна за његово подизање другачија је за запослене, пензионере и паушалце, али има један циљ – да се банци докаже да клијент може редовно, сваког месеца, да отплаћује рате.Документација потребна за подизање кеш кредита заправо зависи од тога да ли ову позајмицу подиже неко ко је стално запослен или ипак има уговор на одређено време, пензионер или пак паушалац.

Наравно, у зависности од банке, може да буде потребан још неки, додатни документ, али ово су они које ће тражити свака банка.

Документација за “домаће” пензионере

Пензионер који жели да подигне кеш кредит, банци на првом месту треба да достави пензиони чек за протекли период, углавном од месец дана до три месеца или, уколико не располаже чековима, потврду о висини примања са назнаком о нето и бруто износу пензије, коју оверава ПИО фонд.

Пензионери треба да доставе и овлашћење за пренос пензије на текући рачун банке код које желе да се задуже. На крају, најстарији грађани треба да припреме и извод са рачуна за одређени период, углавном три месеца. Неке банке нуде потенцијалним клијентима опцију да, уколико не желе да пренесу пензију, онда треба да доставе административну забрану АЗ1 и АЗ2.

Документација за девизне пензионере

Уколико је пензионер који жели да подигне кеш кредит животни век провео у иностранству, одакле сада има примања, и то баш на рачун банке у којој жели да подигне кредит, онда треба да достави решење тог иностраног пензионог фонда најчешће за претходна три месеца, наравно преведено на српски језик и оверено од стране тумача. Такође, за исти период треба да достави и извод по рачуну. Уколико, пак, пензионер прима пензију преко специјализоване Агенције за иностране пензије, онда треба да достави углавном тромесечни извод са рачуна из банке у којој прима пензију. Такође, потребна је потврда агента који врши исплату да се ради о исплати по основу пензије, што се доказује копијом СWИФТ-а за последње три уплате и збирним списком за расњижавање пензија.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept