Početna » КОЛИКО БИ ЗАРАЂИВАЛЕ ЖЕНЕ КАДА БИ БИЛЕ ПЛАЋЕНЕ ЗА КУЋНЕ ПОСЛОВЕ

КОЛИКО БИ ЗАРАЂИВАЛЕ ЖЕНЕ КАДА БИ БИЛЕ ПЛАЋЕНЕ ЗА КУЋНЕ ПОСЛОВЕ

Kада би жене биле плаћене по тржишним ценама за рад који обављају у домаћинству, њихова месечна зарада износила би око 72.000 динара.То је показало најновије истраживање Академије женског предузетништва из Новог Сада, које преноси данашња Политика.

До те рачунице дошло се тако што су узете просечне тржишне сатнице послова који се најчешће обављају у домаћинству и износе око 600 динара по сату и потом помножене са четири часа дневно, колико жене у просеку проведу у неплаћеном раду у домаћинству.

Према истраживању, половина испитаница у просеку троши око 52 одсто времена дневно на неплаћене послове, а плаћену помоћ за спремање куће или стана, рад у башти и око куће, пеглање и прање веша има веома мали број жена.

Истраживање је спроведено од априла до јуна у више градова Војводине, у њему је учествовало 350 испитаница, просечне статости 40 година, највећи број је имао двоје деце, а петина их је била незапослена.

Извор ПолитикаYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept