Početna » КОНКУРС ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА СА ОРУЖЈЕМ И плата током служења војске!

КОНКУРС ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА СА ОРУЖЈЕМ И плата током служења војске!

Остало још мало времена да се сви заинтересовани пријаве за децембарски упутни рок

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у 2024. години.„Позивамо све заинтересоване младиће и девојке који у 2024. години навршавају од 19 до 30 година, а претходно нису одслужили војни рок са оружјем, да се пријаве за добровољно служење војног рока, као и за војностручно оспособљавање за резервне официре“, саопштило је данас Министарство одбране.

Подсећа се и да је остало још мало времена да се сви заинтересовани пријаве за децембарски упутни рок.

Кандидати ће имати прилику да прођу динамичну војну обуку, покажу патриотизам према својој земљи, а добровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије, навело је Министарство одбране.

Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре стално је отворен.

Упут кандидата за добровољно служење војног рока врши се четири пута годишње у марту, јуну, септембру и децембру, а упут кандидата на војностручно оспособљавање два пута годишње – у марту и септембру.

„Будуће војнике очекује и месечна плата која износи око 46.000 динара. Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.“, каже се у саопштењу.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм земље.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећем линку.

(24 седам)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept