Početna » МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ 1,4 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ 1,4 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије је донела Уредбу о утврђивању програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2023. години, објавило је Министарство привреде и навело да средства за реализацију овог програма обезбеђена из републичког буџета заједно са средствима из претприступних фондова Европске уније, ИПА 19, износе око 1,4 милијарде динара.
Јавни позив за учешће банака и лизинг компанија биће расписан следеће седмице, а за учешће фирми половином јула 2023. године.

По овом позиву, фирме могу добити бесповратних средстава до 25 одсто од нето вредности набавке производне опреме а одобрена помоћ не може бити мања од 500.000 динара ни већа од пет милиона динара.

Минимална сопствена средства фирме која подноси захтев износе пет одсто од укупне нето вредности опреме која се набавља, док ће остатак бити обезбеђен из кредита пословне банке или финансијског лизинга.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept