Početna » МЕЊА СЕ ЗАKОН О ДОБРОБИТИ ЖИВОТИЊА: Односиће се на власнике, пазите добро

МЕЊА СЕ ЗАKОН О ДОБРОБИТИ ЖИВОТИЊА: Односиће се на власнике, пазите добро

Радна група је већ почела са радом

од Паланка данас
0 Коментар

Србија ће ускоро добити нов Закона о добробити животиња, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде планира измене и допуне постојећег, који је још 2009. године.

У вези са овим, Радна група је већ почела са радом.Према сазнањима у Управи за ветерину, измене закона се првенствено односе на добробит животиња током клања, превоза као и добробит животиња које се користе у научне сврхе.

– Припремају се измене и допуне у складу са законодавством Европске уније, које се односе на добробит животиња на фармама, добробит животиња у време клања, добробит животиња током превоза, добробит животиња које се користе у научне сврхе, добробит животиња у зоолошким вртовима и мини зоолошким вртовима, добробит напуштених животиња и слично – наводе за Телеграф.рс у Управи за ветерину.

Објашњавају да, како Република Србија има статус земље кандидата за приступање Европској унији, да је неопходно да своје законодавство измени до потпуне транспозиције европског законодавства.

У Управи за ветерину подсећају и да је Законом прописано шта су кућни љубимци, као и начин држања кућних љубимаца, а да ће сада акценат бити на одговорном власништву.

Додају и да су Удружења за заштиту животиња укључена у процес измена и допуна закона у делу њихове ангажованости, а која се односи на напуштене животиње.

– Радна група је тек почела са радом и као и увек надамо се доброј сарадњи – кажу у Управи за ветерину.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept