Početna » МИНИСТАРСТВО СЕ ОГЛАСИЛО Ограничење запошљавања у јавном сектору није препрека за лекаре

МИНИСТАРСТВО СЕ ОГЛАСИЛО Ограничење запошљавања у јавном сектору није препрека за лекаре

Министарство здравља демантовало је данас наводе појединих медија да је Уредба којом је продужено ограничење запошљавања у јавном сектору препрека за запошљавање лекара и медицинског особља и навело да је на основу добијених сагласности Комисије Владе Републике Србије, од 2014. године запослено укупно 38.128 лекара и медицинских радника.

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство у саопштењу наглашава да је на основу Закључка Владе о сагласности за пријем у радни однос лица која су радила у ковид-19 режиму, 8.436 медицинских радника примљено у радни однос на основу ангажовања у време пандемије.Такође, Министарство здравља је у циљу спречавања миграције здравствених радника, унапређења и даљег развоја здравственог система Републике Србије, током 2018. године покренуло „Програм запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“, додаје се у саопштењу.

Захваљујући овом програму, како наводи министарство, током претходне године уручени су уговори о раду најбољим студентима, а до сада је уговоре добило 1.011 лекара и 1.750 медицинских сестара/техничара.

Подсећају да је у складу са Законом о буџетском систему, у периоду од 1. јануара 2021. године до 31. децембра 2023. године, корисницима јавних средстава дозвољено да без посебних дозвола и сагласности у текућој календарској години приме у радни однос на неодређено време до 70 одсто укупног броја лица којима је престао радни однос на неодређено време по било ком основу.

О пријему новозапослених на неодређено време изнад тог процента одлучује Комисија Владе, на предлог надлежног органа, уз претходно прибављено мишљење Министарства финансија, појаснило је министарство здравља у саопштењу.

Запошљавање се може реализовати уколико корисник јавних средстава има обезбеђена средства за плате, односно зараде, са припадајућим порезом и доприносима за новозапослене, додаје се у саопштењу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept