Početna » НА ПУТ САМО СА ДОБРИМ ЗИМСКИМ ГУМАМА И КОМПЛЕТНОМ ЗИМСКОМ ОПРЕМОМ

НА ПУТ САМО СА ДОБРИМ ЗИМСКИМ ГУМАМА И КОМПЛЕТНОМ ЗИМСКОМ ОПРЕМОМ

од Паланка данас
0 Коментар

Ниске темперетуре испод нултог подељка су разлог да Ауто-мото савез Србије упозори возаче на могућу поледицу, посебно на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на мостовима.

Мешовите падавине снег и киша, која се по појединим котлинама може ледити на тлу очекују се још на југу и истоку Србије.

Зато је важно да на пут крећемо са добрим зимским гумама и комплетном зимском опремом, поручује АМСС.

Упозорава и на промену у режиму саобраћаја на појединим деоницама због радова, па тако наводи да ће се до 31. децембра изводити радови на појачаном одржавању дела ауто-пута између петље Појате и петље Ражањ, у смеру ка Београду.

Због радова је затворена лева коловозна трака, у смеру Ниш – Београд, док је саобраћај преусмерен у десну коловозну траку, смер Београд – Ниш и одвија се двосмерно.

Петља Ражањ отворена је за саобраћај.

Продужава се до 17. јануара обустава саобраћаја због радова на реконструкцији моста преко реке Јужне Мораве (Сарајевски мост), на деоници Ораовица – Предејане.

За време извођења радова биће обустављен саобраћај од Сарајевског моста до кружног тока у Ораовици.

Алтернативни путни правац током обуставе је локални пут од Сарајевског моста до насељеног места Грделица (ул. Боре

Пешића) до раскрснице са државним путем II Б реда број 438 и даље до кружног тока у Ораовици, где се саобраћај враћа на државни пут II А реда број 258, према Лесковцу.

До 15. децембра изводиће се радови на појачаном одржавању леве коловозне траке на деоници петља Ражањ – петља Алексиначки Рудници, у смеру Ниш – Београд.

У зони радова, саобраћај се преусмерава у супротну траку на двострано одвијање у смеру Београд – Ниш, у дужини од 8, 5 км.

У зони петље Паковраће због радова на изградњи ауто-пута Е-763 Милош Велики измењен је режим саобраћаја на деоници Чачак – Пожега. У зони радова ограничена је брзина кретања возила.

До 19. децембра до 17 часова изводиће се радови на рехабилитацији коловозног застора у левој тунелској цеви тунела Шарани, на деоници петља Таково – петља Прељина, у смеру ка Београду.

Током извођења радова за саобраћај ће бити затворена лева тунелска цев тунела Шарани, док ће се саобраћај преусмеравати на супротан смер ка Чачку.

Због радова на Моравском коридору на деоници Ћићевац – Кошеви (на 3 км после кружног тока Јасика, у смеру Кошеви) саобраћај ће бити преусмерен на девијацију уз двосмерно одвијање саобраћаја и уз ограничење брзине на 20 км/х.

До 30. децембра изводиће се радови на рехабилитацији надвожњака у петљи Врчин, а током извођења радова за саобраћај ће бити затворена возна и зауставна саобраћајна трака у смеру Ниш – Београд.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept