Početna » НА ШАЛТЕРИМА ЕПС-А ОГРОМНЕ ГУЖВЕ: Хакери уздрмали систем, а КИЛОВАТИ КУЋНЕ БУЏЕТЕ

НА ШАЛТЕРИМА ЕПС-А ОГРОМНЕ ГУЖВЕ: Хакери уздрмали систем, а КИЛОВАТИ КУЋНЕ БУЏЕТЕ

ЕПС је рокове за плаћање рачуна са попустом, због проблема са Поштом а после и сајбер напада, пролонгирао

ЕПС се већ месец и по дана опоравља од хакерског напада. Прошле седмице прорадио је портал за електронско плаћање, примају рекламације, али шалтери за наплату још не раде. Неки грађани се жале да им рачун још није стигао, а доста њих и на увећане децембарске рачуне, пише РТС.
ЕПС је рокове за плаћање са попустом, због проблема са Поштом а после и сајбер напада, пролонгирао за: октобарски, новембарски и децембарски рачун за струју. Иако на ЕПС-овим шалтерима још нема наплате, то не умањује гужве.

Неки који су добили децембарски рачун, жале се да треба да плате много више од оног што троше. Сматрају – или је погрешно очитано или уопште није читана потрошња.

Један анкетирани грађанин каже да му је сада дошао рачун од девет хиљада, а обично добија око пет-шест хиљада динара.

„Све сам измирила како треба, добијем рачун за децембар увећан још два пута“, каже једна грађанка.

Из ЕПС-а поручују: децембарске рачуне су послали на време и позивају грађане који сматрају да су оштећени да уложе жалбу на шалтеру, мејлом или позивањем кол-центра. Могућност грешке не искључују.

„На подручју Србије у јануару 2024. укупно је примљено 8.915 рекламација на рачуне за електричну енергију у односу на 3,4 милиона купаца у категорији домаћинстава. Рекламације се односе на рачуне новембар и децембар, јер подношење електронским путем није било доступно током претходног месеца. Број пристиглих рекламација не одступа значајно од уобичајеног броја“, кажу у ЕПС-у,

ЕПС је дужан да на рекламацију одговори у року од осам дана. А не треба заборавити да је струја скупља него што је била у истом периоду прошле године, као и да постоји могућност попуста за штедњу.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept