Početna » НАЛЕД ПРЕДСТАВИО ПРЕМИЈЕРКИ БРНАБИЋ МЕРЕ ЗА БРЖИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

НАЛЕД ПРЕДСТАВИО ПРЕМИЈЕРКИ БРНАБИЋ МЕРЕ ЗА БРЖИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Премијерку и министре у улози домаћина дочекао је члан Управног одбора НАЛЕД-а и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен

од Паланка данас
0 Коментар
.
Чланови НАЛЕД-а представили су данас премијерки Ани Брнабић и министрима Владе Србије предлоге 35 мера за унапређење услова пословања, које сматрају приоритетним за убрзање економског раста, развој привреде и привлачење инвестиција, већу ефикасност јавне управе, отварање радних места и бољи стандард грађана.

Премијерку и министре у улози домаћина дочекао је члан Управног одбора НАЛЕД-а и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Брнабић је тим поводом истакла да многе реформе које су спроведене и које су у току не би биле успешне без помоћи подршке и иницијативе НАЛЕД-а.

Драго ми је да ћемо и у новом мандату наставити заједнички рад. Неки од приоритетних области на којима ћемо радити су конверзија земљишта, легализација, правосуђе, нови сервиси електронске управе, дигитализација привреде, вештачка интелигенција и образовање, указала је она.

Премијерка је навела да је данашњи састанак прилика да се заједнички сагледају области у којима постоји потенцијал за даље реформе, које ће допринети континуираном расту привреде наше земље у овим изазовним временима.

Представници НАЛЕД-ових шест савеза и БФЦ клуба градова и општина, посебно су истакли да би у мандату нове Владе требало спровести дигитализацију процедура у здравству у циљу лакшег приступа грађана здравственој заштити, олакшати приступ јавним услугама креирањем мобилне апликације еУправа и једноставнијом процедуром пријаве на портале институција.

Развојем примарне селекције, грађанима је потребно омогућити и да раздвајају посебне врсте отпада у домаћинствима.

Такође, пољопривредницима би требало обезбедити ефикасније добијање подстицаја успостављањем еАграра, донети нови програм за сузбијање сиве економије, завршити процес легализације и решити друга отворена питања у области имовине, што би градовима и општинама олакшало привлачење улагања.

Међу приоритетним мерама које су предложене Влади су и даље смањење пореског оптерећења зарада, решавање питања парафискалних намета, као и оптимизација радног законодавства, пре свега кроз регулисање флексибилног рада и проширење реформе сезонског запошљавања на нове делатности.

Ту су и предлози за унапређење енергетске ефикасности, увођење система еПростор, смањење папирне документације у комуникацији државе, грађана и привреде, путем развоја електронске писарнице и еДоставе.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept