Početna » НОВЧАНА ПОМОЋ: ПРИЈАВЕ ОД 20. АВГУСТА, ПОЗНАТ И ДАТУМ ИСПЛАТЕ

НОВЧАНА ПОМОЋ: ПРИЈАВЕ ОД 20. АВГУСТА, ПОЗНАТ И ДАТУМ ИСПЛАТЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Републике Србије утврдила је 28. јуна 2023. године Предлог закона о привременом регистру за мајке и друга лица која испуњавају услове за новчану помоћ. Овим законом је дефинисана исплата од 10.000 динара за свако дете које је држављанин Србије и које је рођено 21. новембра 2006. године или касније.
Закон садржи одредбе за децу која тренутно имају 16 година, али прошле године нису испуњавала критеријуме за помоћ младим појединцима од 16 до 29 година јер су тада били млађи од 16 година.

Право на ову новчану помоћ имају мајке, а у изузетним случајевима очеви, старатељи или хранитељи, под условима одређеним законом.

Процес пријаве за ову помоћ биће отворен од 20. августа до 20. септембра 2023. године и одвијаће се електронски преко портала Управе за трезор. Исплате ће почети од 25. септембра исте године.

Према предложеном закону, хранитељи деце која испуњавају услове и корисници новчане социјалне помоћи добијаће износ од 10.000 динара по детету без подношења захтева.

Процес пријаве на порталу Управе за трезор биће једноставан. Подносилац захтева, обично мајка, мораће да наведе број своје личне карте, матични број, матични број сваког детета и назив банке у којој би желео да средства буду депонована.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept