Početna » ОБЈАВЉЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ-ЕВО КОЛИКО ЋЕМО ПЛАЋАТИ БЕНЗИН И ДИЗЕЛ

ОБЈАВЉЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ-ЕВО КОЛИКО ЋЕМО ПЛАЋАТИ БЕНЗИН И ДИЗЕЛ

од Паланка данас
0 Коментар

У складу са чланом 3. став 4. Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте, утврђује се највиша малопродајна цена деривата нафте до 4. новембра и то за евродизел у износу од 222 динара за један литар и евро премијум БМБ 95 у износу 178 динара за један литар, саопштило је Министарство трговине. Уредба је, иначе, била орочена на 31. октобар, а овим је њено трајање продужено.

Kако су навели из Министарства трговине, у складу са чланом 3. став 5. наведене уредбе, обавештавају се привредни субјекти који обављају делатност трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдевање превозних средстава да су дужни да утврђене малопродајне цене деривата нафте примене одмах по објављивању на званичној интернет страници Министарства унутрашње и спољне трговине.

Подсетимо, Влада Србије је на седници 30. септембра усвојила измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, како су навели, „имајући у виду да је тржиште још нестабилно и да је зато неопходно продужити период важења ограничења цена тих производа“, која је орочена на период до 31. октобра. Тада је измењена и Одлука о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте и њено важење је, такође, продужено до краја октобра.

До данас је био орочен и Правилник о одређивању велепродајних цена, Одлука о смањењу акциза и Одлука о забрани извоза дизела.

Влада Србије је иначе у фебруару први пут уредбом ограничила цену горива, а од тада сваког петка Министарство трговине објављује цену бензина и дизела која ће важити у наредних недељу дана, а за сада се још не зна да ли ће Влада Србије продужити важење уредбе и на новембар.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept