Početna » ОБЈАВЉЕНО У СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ: Нова правила о грађењу објеката

ОБЈАВЉЕНО У СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ: Нова правила о грађењу објеката

У СРБИЈИ се примењује нови Правилник о условима које треба да испуне правна лица и предузетници за обављање послова израде техничке документације односно грађење објеката за које грађевинску дозволу издаје министарство или надлежни орган аутономне покрајине.

од Паланка данас
0 Коментар

Како је објављено у Службеном гласнику, овим правилником ближе се прописују услови које треба да испуне правна лица и предузетници за обављање послова израде техничке документације, односно грађења објеката и садржина захтева за утврђивање испуњености тих услова.Правилником се прописује и поступак издавања или укидања решења о испуњености услова и уписа у регистар за израду техничке документације, односно грађења објеката, као и поступак избора и начин рада чланова комисије, право и висину накнаде за рад у комисијама.

Како се наводи, правилник се не примењује на послове израде техничке документације и грађења објеката, односно извођења радова за објекте за које грађевинску дозволу издаје надлежни орган јединице локалне самоуправе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept