Početna » ОД ОВЕ ГОДИНЕ ВАЖЕ НОВИ ИЗНОСИ НАЈНИЖЕ И НАЈВИШЕ ОСНОВИЦЕ ЗА ДОПРИНОСЕ: Обратите пажњу колико сада износе!

ОД ОВЕ ГОДИНЕ ВАЖЕ НОВИ ИЗНОСИ НАЈНИЖЕ И НАЈВИШЕ ОСНОВИЦЕ ЗА ДОПРИНОСЕ: Обратите пажњу колико сада износе!

Нови износи најниже, односно највише месечне основице доприноса примењују се на све исплате зараде, разлике зараде или уговорене накнаде за привремене и повремене послове

од Паланка данас
0 Коментар

У Службеном гласнику РС, број 115 од 22. 12. 2023. године објављени су нови износи најниже и највише месечне основице доприноса за 2024. годину.Нове основице доприноса важиће од 1. јануара до 31. децембра 2024. године и износе:

40.143 динара – најнижа месечна основица на коју се обрачунавају и плаћају доприноси за обавезно социјално осигурање;

573.470 динара – највиша месечна основица на коју се обрачунавају и плаћају доприноси за обавезно социјално осигурање.

У истом броју Службеног гласника, објављен је и нови износ највише годишње основице доприноса за обавезно социјално осигурање за 2024. годину – 6.881.640 динара.

Нови износи најниже, односно највише месечне основице доприноса примењују се на све исплате зараде, разлике зараде или уговорене накнаде за привремене и повремене послове, које се врше од 1. јануара 2024. године, независно од тога за који месец се исплата врши.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept