Početna » ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ПИО ФОНДА: Деле ПАKЕТЕ за ПЕНЗИОНЕРЕ, ево како да се пријавите!

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ПИО ФОНДА: Деле ПАKЕТЕ за ПЕНЗИОНЕРЕ, ево како да се пријавите!

од Паланка данас
0 Коментар

Kолико ће пензионера на нивоу сваког удружења добити ову врсту помоћи зависи од опредељених средстава и цене унифицираних пакетаПравилник о друштвеном стандарду корисника пензија РФ ПИО, поред бесплатне десетодневне рехабилитације пензионера у бањама, културних и спортско-рекреативних манифестација, давања одређених погодности корисницима пензија који су корисници пензионерских картица Фонда, прописује и још један вид друштвеног стандарда корисника пензија – солидарну помоћ.

Солидарна помоћ се додељује у типизираним пакетима који садрже основне животне намирнице и средства за хигијену.

Овај вид друштвеног стандарда реализује се на нивоу општинских удружења, односно одбора корисника пензија, а средства се опредељују према броју корисника пензија чија висина не прелази износ најниже пензије, што је ове године 20.631,53 динара.

Предност приликом остваривања права на овај вид помоћи има самохрани корисник или корисник у вишечланом домаћинству у коме је једини извор прихода пензија и навршене године живота корисника, при чему приоритет имају корисници пензије који су старији.

Нека удружења су све већ обавила и доделила пакете најугроженијим корисницима, а код неких су конкурси и доделе у току и пакети ће бити подељени до краја године.

Укупна средства за ове намене у 2023. години износе нешто више од 51,5 милиона динара, а колико ће корисника на нивоу сваког удружења добити ову врсту помоћи зависи од опредељених средстава и цене унифицираних пакета, саопштено је из Фонда ПИО.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept