Početna » ОГРОМАН ДЕО ФАСАДЕ СЕ СРУЧИО СА ЗГРАДЕ У СМЕДЕРЕВУ

ОГРОМАН ДЕО ФАСАДЕ СЕ СРУЧИО СА ЗГРАДЕ У СМЕДЕРЕВУ

од Паланка данас
0 Коментар

Станари једне зграде у смедеревском насељу Папазовац годинама упозоравају да имају прпоблем са фасадом која прети да се обруши што се нажалост и догодило овог понедељка.

Само пуком срећом нико није настрадао када се са вишеспратнице обрушио велики део камене фасаде. На фотографијама објављеним на Фејсбук страници Покрет Тврђава може се видети само гомила шута која је остала после пада дела прочеља зграде.Испод објаве низали су се коментари од оних који су оптуживали станаре што нису сами санирали проблематичну фасаду на згради као власници станова у њој до оних који су оптуживали надлежне за неблаговремено реаговање на многобројне апеле.

„Објављивали смо, апеловали, и на крају је пала, надамо се без последица. Ајд да појаснимо неке ствари. Ја сам одрастао у том насељу. Тај проблем са тим делом фасаде датира пре 15ак год . Тако да су се ту многе власти измењале а проблем никад решен. Било је чак и у почетку обележено траком да се ту не пролази, али временом су се људи навикли на то. Срећа што у том тренутку нико није страдао јер је тај део изузетно прометан“.

Један од станара написао је да је пријављивао свуда и да је чак стављена и трака , али је покидају.

„Не разумем људе који зиве у тој згради и поред да не предузимају ништа још пролазе поред а тоне цигала прете да падну. Сликао сам опет да пријавим комуналној… Ево вам па, се надам да ће пре него што убије то некога да се уради нешто“ , написао је овај Смедеревац.

Овакви случајеви су у надлежности грађевинске инспекције која треба да наложи станарима у ком року треба да прибаве пројектну документацију и прибаве решење Одељења за грађевинске послове којим се одобравају радови на санацији зграде. Уколико то не учине треба да забране коришћење дела објекта који је угрожен.

Такође је потребно поставити заштитну скелу због опасности од обрушавања. Трака није довољна. Уколико је ово последица бесправне градње неког станара, онда налог о санацији треба упутити њему, објаснила је једна чланица ове Фејсбук групе.

Фото фејсбук приватна архиваPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept