Početna » ОВИ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИЈАЈУ НОВАЦ ЗА 3 ДАНА: Исплата креће ускоро

ОВИ ПЕНЗИОНЕРИ ДОБИЈАЈУ НОВАЦ ЗА 3 ДАНА: Исплата креће ускоро

За кориснике војних и пољопривредних пензија исплата је почела, 5. јануара

од Паланка данас
0 Коментар

ПИО фонд је пре неколико дана објавио списак исплате пензија за децембар.

Оно што је једна од новијих вести јесте да са чланом 15 Закона о ПИО важе нове основице осигурања које су у односу на претходни период.Да подсетимо, да су од од 1. јануара у Србији плате у јавном сектору увећане 10 одсто, пензије за 14,8 одсто и минимална зарада за 17,8 процената.

После ванредне октобарске повишице од 5,5 одсто, за пензионере, њих око 1,64 милиона колико их има на платном списку Фонда ПИО, са јануарском пензијом стиже повишица од 14,8 одсто.

Са овим повећањем просечна пензија у Србији ће износити око 45.770 динара.

Плате запослених у јавном сектору биће од јануара веће за 10 одсто, док ће минимална зарада бити повећана за 17,8 процената и износиће 271 динар по радном сату, односно од 43.360 динара за месец са 160 радних сати до 49.864 динара колико ће износити минималац за месец са 184 радна сата.

За кориснике војних и пољопривредних пензија исплата је почела, 5. јануара, преко текућих рачуна, на кућне адресе и на шалтерима пошта, саопштио је Фонд ПИО.

Пензије ће 11. јануара бити исплаћене пензионерима из категорије запослени.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept