Početna » ОВОГ ВИКЕНДА 24 САТА АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ НА АЛКОХОЛ И ДРОГУ

ОВОГ ВИКЕНДА 24 САТА АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ НА АЛКОХОЛ И ДРОГУ

од Паланка данас
0 Коментар

Саобраћајна полиција у Србији спроводи акцију појачане контроле вожње под дејством алкохола и психоактивних супстанци од суботе у 12 до недеље у 12. Ова акција се спроводи у сарадњи са саобраћајним полицијама 30 држава Европе. У циљу одржавања безбедности на путевима, сви расположиви алкометри и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму биће ангажовани током викенда.Мајор Саобраћајне полиције Александар Раденковић истиче да ће акција трајати непрекидно 24 сата, током којих ће бити постављени бројни пунктови за контролу возача. Фокус ове акције је на вожњи под дејством алкохола, која је стални приоритет саобраћајне полиције. Такође, све већи проблем представља вожња под дејством психоактивних супстанци, а тренд пораста овог прекршаја је присутан већ неколико година.

С обзиром на предстојеће музичке фестивале и окупљање већег броја младих људи, Саобраћајна полиција апелује на грађане да не возе након конзумирања алкохола или психоактивних супстанци. Kонтрола возача на присуство психоактивних супстанци биће укључена у сваку контролу током ове акције. Возачима се саветује да смање брзину кретања и прилагоде се условима саобраћаја, посебно током кишних падавина. Мотоциклистима се препоручује да користе заштитну опрему како би повећали своју видљивост у саобраћају.

У претходних пет месеци, Саобраћајна полиција је искључила из саобраћаја више од 23.000 возача због вожње под дејством алкохола. Kонтрола алкохола у крви возача показала је добре резултате, али се континуирано повећава број прекршаја вожње под дејством психоактивних супстанци. Саобраћајна полиција ће наставити са појачаним контролама током лета и до краја године како би повећала безбедност на путевима и смањила број возача који се упуштају у ризичне вожње.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept