Početna » ОВОЈ ГРУПИ РАДНИКА ЛЕЖЕ ЈОШ 10 ОДСТО: Потписан уговор о додатном ПОВЕЋАЊУ ПЛАТА у ПОШТИ!

ОВОЈ ГРУПИ РАДНИКА ЛЕЖЕ ЈОШ 10 ОДСТО: Потписан уговор о додатном ПОВЕЋАЊУ ПЛАТА у ПОШТИ!

Министар је нагласио да је Влада одобрила Пошти пријем на неодређено 232 нова извршиоца у технологији

од Паланка данас
0 Коментар

Анекс 3 колективног уговора за ЈП „Пошта Србије“, којим се обезбеђује повећање плата запосленима од 10 одсто у секторима технологије и администрације, потписан је данас између министра информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаилом Јовановићем, вршиоцом дужности директора ЈП „Пошта Србије” Зораном Ђорђевићем и представницима два репрезентативна синдиката.Јовановић је објаснио да овај уговор представља реализацију последње тачке споразума који је председница Владе Ана Брнабић потписала са синдикатима и руководством ЈП „Пошта Србије” након обуставе рада запослених.

У складу са тим, запослени у технологији који су пред Нову годину добили повећање од 10 одсто, сада добијају још 10 одсто, док запослени у администрацији сада по први пут добијају повећање од 10 одсто, указао је он и подсетио на то да је крајем новембра прошле године радницима исплаћено једнократно 20.000 динара.

Министар је нагласио да је Влада одобрила Пошти пријем на неодређено 232 нова извршиоца у технологији, као и пријем на одређено за укупно 190 лица, тако да је споразум који је премијерка потписала 15. новембра у потпуности испуњен.

Он је најавио да ће у наредном периоду пратити резултате рада ЈП „Пошта Србије” и изразио очекивање да ће руководство тог предузећа радити на осмишљавању нових услуга и повећању тржишне заступљености када је у питању електронска трговина.

Ђорђевић је подсетио на то да је руководство Поште, заједно са Министарством информисања и телекомуникација и синдикатима, протекле три године радило на побољшању материјалног статуса запослених, додавши да су радници својим марљивим радом то заслужили.

– Три године заредом имамо нето приход који је већи у односу на претходни, што показује да се људи труде – рекао је Ђорђевић и навео да је прошлу годину ЈП „Пошта Србије“ завршила са нето добитком већим од 3,2 милијарде динара.

Јовановић и Ђорђевић потписали су Анекс 3 колективног уговора са председником репрезентативног синдиката „Радник“ Гораном Стефановићем и председником репрезентативног синдиката „ПТТ Србије“ Славком Новаковим.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept