Početna » ПАЛА ПРВА KАЗНА ЗА ВОЗАЧА ЕЛЕKТРИЧНОГ ТРОТИНЕТА У СРБИЈИ: Ево колико ће морати да плати

ПАЛА ПРВА KАЗНА ЗА ВОЗАЧА ЕЛЕKТРИЧНОГ ТРОТИНЕТА У СРБИЈИ: Ево колико ће морати да плати

Према новим прописима, возачима тротинета је забрањено да возе без закопчане бициклистичке кациге

од Паланка данас
0 Коментар

 

Новосадска саобраћајна полиција је почела с кажњавањем возача електричних тротинета, а у овом случају, казна од 10.000 динара написана је јер возач није имао кацигу.О првој казни је јавност сазнала јер се прекршилац сам пожалио на Инстаграм страници @сербиаливе_новисад, а види се да је написана у среду у 8.20 часова на Лиману.

У опису казне, саобраћајни полицајац је навео да је прекршилац управљао лаким електричним возилом Шекспировом улицом од Булевара цара Лазара ка Улици Народног фронта и да није имао закопчану заштитну бициклистичку кацигу, пише 021.рс.

Из коментара испод фотографије казне се види да већина одобрава што је полиција почела да кажњава возаче електричних тротинета, јер их сматрају бахатим.

Ова казна од 10.000 динара за вожњу без кациге је једна од већих казни које су прописане недавно донетим изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, којима су електрични тротинети коначно обухваћени законским прописима.

Према новим прописима, возачима тротинета је забрањено да возе без закопчане бициклистичке кациге у свим ситуацијама.

Међу казнама које су у износу од 10.000 динара су и за прекршаје као што су вожња без рефлектујућег прслука на коловозу, вожња две особе на једном тротинету, вожња на тротоару, вожња коловозом уколико постоји бициклистичка или пешачко-бициклистичка стаза, непостојање налепнице Агенције за безбедност саобраћаја, вожња особе млађе од 14 година, односно ако особа млађа од 18 година вози на путу где је дозвољено брже од 30 км/х.

Kазне у износу од 3.000 до 5.000 динара обухватају вожњу ноћу без рефлектујућег прслука, вожњу брже од 10 км/х на пешачко-бициклистичкој стази, вожњу преко пешачког прелаза уместо да сиђе и прегура тротинет, коришћење слушалица у оба уха током вожње, вожњу у паралелним тракама уместо у колони један иза другог, и вожњу уздржавање за другим возилом.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept