Početna » ПАЛАНЧАНИН СЛОБОДАН РАДОВАНОВИЋ МЕЂУ 12 НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

ПАЛАНЧАНИН СЛОБОДАН РАДОВАНОВИЋ МЕЂУ 12 НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Патријарх Порфирије уручио је синоћ на свечаној академији стипендије најбољим студентима завршних година Медицинског, Правног, Филозофског, Електротехничког, Машинског и Богословског факултета Универзитета у Београду.

од Паланка данас
0 Коментар

Стипендију је добило 12 студената факултета оснивача Универзитета у Београду који су одабрани на конкурсу, а свечаној академији у крипти Храма Светог Саве на Врачару, између осталих, присуствовали су и министар просвете Бранко Ружић и ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић.

Међу 12 најбољих студената је и наш паланчанин Слободан Радовановић студент Машинског факултета.Порфирије је честитао овогодишњим добитницима наводећи да црква пружа духовни смисао свему, те да само уколико је схваћена на тај начин може допринети решавању појединачних и друштвених проблема.

„Црква јесте успешна, има снагу и може бити веома ефикасна само ако нам је полазиште духовно, у сваком другом случају ако је полазиште на другом месту нисмо разумели цркву и онда у њој и заједно са њом не можемо решити ни најмање проблеме, а камоли велике који се тичу свих нас“, поручио је Порфирије.

Навео је да је тако схваћена црква присутна свуда, у просвети, промовишући јеванђељске принципе, али у домену потреба студената, које се тичу конкретног практичног живота.

Подсетио је да је Српска православна црква прошле године иницирала доделу стипендија најбољим студентима завршних година београдског Универзитета и додао да је циљ да у то буду укључени и сви остали универзитети у нашој земљи.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept