Početna » ПЕНЗИЈЕ СУ УВЕЋАНЕ, А ШТА СЛЕДИ ПОСЛЕ ТОГА? Најављена су и НОВА ПОВЕЋАЊА И ПОГОДНОСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

ПЕНЗИЈЕ СУ УВЕЋАНЕ, А ШТА СЛЕДИ ПОСЛЕ ТОГА? Најављена су и НОВА ПОВЕЋАЊА И ПОГОДНОСТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Јануарском повећању пензија претходило је и октобарско ванредно усклађивање прошле године

Јануарске пензије повећане су за 14,8 одсто и њихова исплата креће убрзо, за неколико дана.Исплата креће већ 2. фебруара за пензионере самосталних делатности, 6. фебруара су на реду војни и пољопривредни пензионери, а они из категорије запослени ће своје увећане принадлежности добити 8. фебруара преко текућих рачуна или 10. на кућне адресе и на шалтерима пошта.

С овим повећањем просечна пензија скочиће на готово 46.000 динара са садашњих 39.850 динара.

Јануарском повећању пензија претходило је и октобарско ванредно усклађивање прошле године од 5,5 одсто.

Председник Србије Александар Вучић такође се осврнуо на скорашњу исплату пензија увећаних за 14,8 одсто, истакавши да се томе веома радује.

„Од 5. до 10. фебруара ће се исплаћивати. И ја сам срећан како због наших пензионера, тако и због људи у јавном сектору који после тога примају прве увећане плате, али то је такође случај и у највећем делу приватног сектора“, казао је Вучић у у обраћању медијима.

Он је додао да је план развоја „Србија 2027- Скок у будућност“ велика ствар за Србију, као и да је важно да земља иде напред јер је „важно да покажемо колико волимо Србију, како смо у стању да је изградимо и како смо у стању да повећавамо плате и пензије“.

У зависности од економских кретања, а све иде ка томе да ће бити добра, могуће је још једно повећање пензија, такође значајно и то отприлике средином године, најавили су раније државни званичници.

Обећања државног врха су такође да ће се у наредном периоду највише пажње посветити сиромашнијим и рањивијим групама грађана, међу које најпре спадају старији суграђани, односно пензионери.


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept