Početna » ПЕНЗИОНЕРИ ПАЖЊА: Државну помоћ остварило је преко 20.000 најстаријих, али без овог она не важи!

ПЕНЗИОНЕРИ ПАЖЊА: Државну помоћ остварило је преко 20.000 најстаријих, али без овог она не важи!

На овогодишњи оглас за упућивање на бесплатну рехабилитацију у неку од бања Србије пријавило се готово 60.000 корисника пензије, а ово право је остварило 22.089 пензионера.

од Паланка данас
0 Коментар

Тачније речено, у број оних који ће бити упућени на бесплатну рехабилитацију у овој календарској години укључени су и пратиоци корисника новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, односно корисника којима је неопходна пратња током рехабилитације.Коначне ранг-листе објављене су 14. марта, након чега је уследило склапање уговора између Фонда ПИО и рехабилитационих центара, а корисницима који су остварили право Фонд је упутио писана обавештења са информацијом за коју бању су опредељени и које терапијске услуге, односно физикалне процедуре ће у бањи добити.

Корисници су, као и претходних година, у оквиру пријава наводили три бање у које би желели да буду упућени, а највеће интересовање било је за Врњачку Бању, затим за Бању Ковиљачу, бању Кањижу, Сокобању, врднички ‘Термал.

Свака бања је у обавези да кориснику пружи уговорене услуге, што подразумева лекарски преглед при пријему у бању, најмање три адекватне терапије и надзор лекара 24 сата током укупног боравка у бањи.

ДОГОВАРАЊЕ ТЕРМИНА

На основу спискова корисника који су остварили право на бесплатну рехабилитацију по овогодишњем огласу, а које Фонд ПИО доставља рехабилитационим центрима, из РХ центара позивају кориснике како би са њима договорили термин боравка.

Дакле, пензионери се у вези са терминима договарају директно са бањом у коју су упућени на рехабилитацију.

Позиви из бања и договарање термина су увелико кренули, а ускоро ће и први корисници почети да користе своје право на комплетан десетодневни бањски опоравак који им обезбеђује Републички фонд ПИО.

КурирPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept