Početna » ПИО ФОНД: ИЗНОСИ ПЕНЗИЈА И НАКНАДА НАКОН ПОВЕЋАЊА ОД 9 ОДСТО

ПИО ФОНД: ИЗНОСИ ПЕНЗИЈА И НАКНАДА НАКОН ПОВЕЋАЊА ОД 9 ОДСТО

од Паланка данас
0 Коментар

 

Усвајањем предлога Закона о допуни Закона о пензијском и инвалидском осигурању, којим су пензије ванредно усклађене за девет одсто, објавио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање на свом Инстаграм профилу, за исти проценат усклађују се и новчане накнаде.

Тако новчана накнада за помоћ и негу другог лица за прву групу, 100 одсто, од 1. новембра ове године, износи 22.030 динара, а новчана накнада за телесно оштећење за кориснике са стопостотним оштећења које је последица повреде на раду или професионалне болести износи 9.179,33 динара.

Новчана накнада погребних трошкова за све категорије осигураника, запослене, самосталне делатности, пољопривреднике је 50.721 динар.

Вредност општег бода који утиче на висину првог обрачуна пензије, након усвојених измена, износи 991,30 динара.

Иначе, како је већ раније објављено,, просечна пензија увећана за 2.787 динара, а најнижа пензија за кориснике из категорије запослених и самосталних делатности је 18.404,58, док највиша пензија за све кориснике од 1. новембра износи 169.512,30 динара.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept