Početna » ПИО ФОНД ЈЕ УПРАВО ОБЈАВИО РАНГ-ЛИСТУ ПЕНЗИОНЕРА: Проверите да ли ИДЕТЕ БЕСПЛАТНО У БАЊУ

ПИО ФОНД ЈЕ УПРАВО ОБЈАВИО РАНГ-ЛИСТУ ПЕНЗИОНЕРА: Проверите да ли ИДЕТЕ БЕСПЛАТНО У БАЊУ

За бесплатну рехабилитацију за 2024. годину стигло је више од 60.000 пријава пензионера

од Паланка данас
0 Коментар

Данас је објављена прелиминарна ранг-листа корисника пензија који ће бити упућени на рехабилитацију о трошку Фонда ПИО у неку од 25 бања Србије у току ове године.„Приговори надлежној комисији могу се поднети у року од пет радних дана од дана објављивања ранг-листе на огласној табли, односно од 4. до 8. марта. Комисија је дужна да у року од пет дана размотри поднете приговоре, обавести подносиоце приговора и утврди коначну ранг-листу корисника који су остварили право на рехабилитацију“, саопштено је из ПИО фонда.

У складу са прописаним роковима, коначна ранг-листа ће бити објављена 14. марта 2024. године, а након тога ће и први пензионери бити упућени на бањски опоравак већ крајем марта.

„Средства која се издвајају за друштвени стандард за чак 77 одсто су већа у односу на претходну годину, с једне стране због појачане наплате доприноса у поређењу са истим периодом прошле године, а са друге зато што се, на основу измена Закона о ПИО, за друштвени стандард сада издваја 0,15 одсто од изворних прихода Фонда, у односу на досадашњих 0,10 процената“, наводи се.

За бесплатну рехабилитацију за 2024. годину стигло је више од 60.000 пријава, а у бање ће бити упућено око 21.500 корисника.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept