Početna » ПИО ФОНД РАСПИСАО КОНКУРС, ДАНАС ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ПЕНЗИОНЕРА: Ово су услови које треба испунити за БЕСПЛАТНУ БАЊУ

ПИО ФОНД РАСПИСАО КОНКУРС, ДАНАС ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ПЕНЗИОНЕРА: Ово су услови које треба испунити за БЕСПЛАТНУ БАЊУ

Пријаве на оглас пензионери могу да подносе од 9. јануара

Фонд ПИО расписао је данас Оглас за пријем захтева за упућивање корисника пензија на рехабилитацију за 2024. годину.Право на опоравак у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија са пребивалиштем на територији Републике Србије, чија пензија не прелази 39.850 динара, ако немају других личних примања и нису користили ово право од 2020. године.

Пријаве на оглас пензионери могу да подносе од 9. јануара, а закључно са 25. јануаром 2024. године, пензионерским удружењима и одборима на општинама у којима имају пребивалиште, а прелиминарна ранг листа биће објављена двадесет четвртог радног дана од дана истека овог огласа.

Право пријаве имају и корисници пензија, који су пензионерски статус стекли у Србији, а примају пензију и из иностранства под условом да збир оба примања не прелази поменути износ.

Ево шта је потребно поднети уз пријаву:

пензијски чек
доказ о висини пензије из иностанства
попуњена пријава са изјавом где жели да користи рехабилитацију као и да корисник сем пензије нема других личних примања те да није користио рехабилитацију по огласима у претходен 4 године
овлашћење Фонду ПИО да у његово име закључи уговор о пословној сарадњи са установом у којој ће користити рехабилитацију
расположива медицинска документација уколико је корисник поседује, што није обавезно

Пријаве се подносе удружењима односно одборима пензионера са територије филијале Фонда ПИО којој корисник припада а могу се поднети и у најближој филијали Фонда уколико пензионер борави ван места становања. Корисници са Косова и Метохије са пребивалиштем или боравиштем ван КиМ пријаве подносе најближој филијали Фонда ПИО месту где се налазе.

Иначе, како се истиче, чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.

Пријаве се подносе од 9. закључно са 25. јануаром 2024. године а ранг листа се објављује 24. радног дана од од дана истека огласа.

На ранг листу се може надлежној комисиј поднети приговор у року од 5 радних дана од објављивања.

Комисија је дужна да у року од 5 дасн размотри приговоре обавести њихове подносиоце и објави коначну ранг листу.

Коначна ранг листа се објављује на таблама организација корисника пензија – Савез пензионера Србије, Удружење пензионера Независност, затим Дирекције Фонда, Покрајинског Фонда и филијала.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept