Početna » ПИО ФОНД РАСПИСАО КОНКУРС, ДАНАС ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ПЕНЗИОНЕРА: Ово су услови које треба испунити за БЕСПЛАТНУ БАЊУ

ПИО ФОНД РАСПИСАО КОНКУРС, ДАНАС ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ПЕНЗИОНЕРА: Ово су услови које треба испунити за БЕСПЛАТНУ БАЊУ

Пријаве на оглас пензионери могу да подносе од 9. јануара

од Паланка данас
0 Коментар

Фонд ПИО расписао је данас Оглас за пријем захтева за упућивање корисника пензија на рехабилитацију за 2024. годину.Право на опоравак у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија са пребивалиштем на територији Републике Србије, чија пензија не прелази 39.850 динара, ако немају других личних примања и нису користили ово право од 2020. године.

Пријаве на оглас пензионери могу да подносе од 9. јануара, а закључно са 25. јануаром 2024. године, пензионерским удружењима и одборима на општинама у којима имају пребивалиште, а прелиминарна ранг листа биће објављена двадесет четвртог радног дана од дана истека овог огласа.

Право пријаве имају и корисници пензија, који су пензионерски статус стекли у Србији, а примају пензију и из иностранства под условом да збир оба примања не прелази поменути износ.

Ево шта је потребно поднети уз пријаву:

пензијски чек
доказ о висини пензије из иностанства
попуњена пријава са изјавом где жели да користи рехабилитацију као и да корисник сем пензије нема других личних примања те да није користио рехабилитацију по огласима у претходен 4 године
овлашћење Фонду ПИО да у његово име закључи уговор о пословној сарадњи са установом у којој ће користити рехабилитацију
расположива медицинска документација уколико је корисник поседује, што није обавезно

Пријаве се подносе удружењима односно одборима пензионера са територије филијале Фонда ПИО којој корисник припада а могу се поднети и у најближој филијали Фонда уколико пензионер борави ван места становања. Корисници са Косова и Метохије са пребивалиштем или боравиштем ван КиМ пријаве подносе најближој филијали Фонда ПИО месту где се налазе.

Иначе, како се истиче, чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.

Пријаве се подносе од 9. закључно са 25. јануаром 2024. године а ранг листа се објављује 24. радног дана од од дана истека огласа.

На ранг листу се може надлежној комисиј поднети приговор у року од 5 радних дана од објављивања.

Комисија је дужна да у року од 5 дасн размотри приговоре обавести њихове подносиоце и објави коначну ранг листу.

Коначна ранг листа се објављује на таблама организација корисника пензија – Савез пензионера Србије, Удружење пензионера Независност, затим Дирекције Фонда, Покрајинског Фонда и филијала.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept