Početna » ПОЧЕЛА ИСПЛАТА 5000 ДИНАРА-ЕВО КАКО ДА ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ЛЕГАО НОВАЦ

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА 5000 ДИНАРА-ЕВО КАКО ДА ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ЛЕГАО НОВАЦ

За помоћ државе од 5.000 динара, до поноћи када је рок за пријаву истекао, пријавило се 963.807 младих. Министар финансија Синиша Мали каже да је исплата ове једнократне помоћи почела данас.

од Паланка данас
0 Коментар

Министар финансија Синиша Мали рекао да исплата новчане помоћи за младе почиње одмах.

„Крећемо са исплатама и данас ћемо исплатити све оне који су примаоци новчане социјалне помоћи, као и још око 450.000 младих који су се пријавили преко портала Управе за трезор. Исплату настављамо у понедељак, 19. децембра и првих два-три дана следеће седмице исплатићемо помоћ свима који су се пријавили и испунити обећање које смо дали“, рекао је Мали за Тањуг, преноси РТС.

Новац ће корисницима бити на располагању после девет часова, односно почетка рада платног промета и раскњижавања уплата од стране банака преко којих се помоћ исплаћује.

Мали је подсетио да је ове године младима већ два пута, прво у фебруару а потом и у јуну, исплаћивана помоћ у износу од по 100 евра у динарској противвредности.

„За исплату која је почела данас издвојили смо око шест милијарди динара и опет показујемо да бринемо о онима којима је наша брига најпотребнија. Ово је веома јак и велики сигнал нашим младима да мислимо о њима. Желимо да осете потребну сигурност и подршку од стране државе Србије“, рекао је министар Мали.

Истакао је да се овом исплатом показује и снага српских јавних финансија.

Право на помоћ државе имају млади у узрасту између 16 и 29 година.

У фебруару је помоћ добило 1.059.411, а у јуну 1.105.196 младих, а овога пута укупан број за исплату, дакле када се сабере број оних који су се сами пријавили и број корисника социјалне помоћи, као и оних на извршењу кривичних санкција, износи 1.001.446.

3 корака до провере

Када одете на сајт Управе на трезор идп.трезор.гов.рс, појавиће вам се образац ПРОВЕРА СТАТУСА ПРИЈАВЕ на који треба да кликнете.

Потом вам се отвара страница на којој треба да унесете своје податке: ЈМБГ, број личне карте.

Након уноса података у образац, појавиће вам се информације о статусу пријаве за исплату новчане помоћи. Уколико је новац легао на ваш рачун, последња ставка биће штиклирана „Уплата обављена“.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept