Početna » ПОЧЕО ДА ВАЖИ НОВИ ЦЕНОВНИК ПУТАРИНА НА СРПСКИМ ПУТЕВИМА: Једна деоница више НИЈЕ БЕСПЛАТНА

ПОЧЕО ДА ВАЖИ НОВИ ЦЕНОВНИК ПУТАРИНА НА СРПСКИМ ПУТЕВИМА: Једна деоница више НИЈЕ БЕСПЛАТНА

Од првог јануара ове године, возачи су осетили промене у наплати накнаде за коришћење путних објеката широм Србије

Од 1. јануара се наплаћује путарина на ауто-путу Рума – Шабац, на саобраћајници отвореној средином октобра прошле године.Путарина на деоници Београд – Шабац је 270 динара, Београд – Рума је 170 динара, а Рума – Шабац 100 динара.

Путарина ће се наплаћивати на три наплатне станице: „Рума“ са 11 пролаза, „Хртковци“ са пет пролаза и „Шабац“ са осам пролаза.

Пројекат путног правца Рума-Шабац подељен је на три деонице: ауто-пут Рума-Шабац, мост преко реке Саве и брза саобраћајница Шабац – Лозница.

Од истог датума се наплаћује путарина и на деоници ауто-пута од Појата до Кошева, а висина путарине на новим наплатним станицама одговара тарифи за постојећу наплатну станицу „Појате“, саопштили су Путеви Србије.

Путарина од Београда до Кошева је од 1. јануара 840 динара, од Београда до Крушевца (Запад) 810 динара, од Београда до Ћићевца 740 динара, док је цена путарине од Београда до Крушевца (Исток) 800 динара.

Поддеоница „Моравског коридора“ Појате – Прељина, од Макрешана до Кошева, пуштена је у саобраћај 7. децембра и од тада су у функцији наплатне станице „Ћићевац“, „Крушевац Запад“ и „Кошеви“, док је наплатна станица „Појате“ стављена ван функције и кроз њу се само пролази.

Иначе, цене путарина у Србији се крећу од 290 динара, колико кошта путарина на деоници Београд – Нови Сад, до 2.450 динара на деоници Суботица – Прешево.

ЕспресоYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept