Početna » ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА ГРАЂАНИМА ОД ТЕЛЕКОМА, ЕВО КОЛИКО ЋЕ ДА “ЛЕГНЕ”

ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА ГРАЂАНИМА ОД ТЕЛЕКОМА, ЕВО КОЛИКО ЋЕ ДА „ЛЕГНЕ“

од Паланка данас
0 Коментар

Телеком ће данас, 22. децембра, исплатити дивиденду свим акционарима. Грађани који су имали право на бесплатне акције, 2012. године су добили по 31 деоницу компаније Телеком.

Дивиденду ће добити сви акционари који су деонице Телекома поседовали 20. јуна ове године. Држави ће дивиденда бити исплаћена директно уплатом на рачун, док ће свим осталим акционарима припадајућа дивиденда бити исплаћена преко Централног регистра, депоа и клирнига хартија од вредности (ЦРХОВ).

За 31 деоницу, колико их поседује највећи број грађана, треба рачунати на око 260 динара бруто, односно 220 динара нето. Укупно ће бити исплаћено 6,7 милијарди динара (57 милиона евра).

Дивиденде ће бити исплаћене свим акционарима, а износ зависи од броја акција које сваки акционар поседује. Бруто износ дивиденде по једној акцији износи 8,4 динара.

Новац на рачунима грађани треба да очекују сутра, најкасније прекосутра, а имајући у виду да им компанија дивиденду исплаћује преко Централног регистра.

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти, новац од дивиденде могу да подигну у својој банци.

Оно што је важно знати јесте да уколико подигнете новац од дивиденде не губите право на акције. То практично значи да по подизању новца од дивиденде, остајете власници акција, а по основу којих и надаље имате право на исплату нове дивиденде, што компаније практикују да раде сваке године.

НИС исплатио дивиденде у августу

Нафтна индустрија Србије (НИС) исплатила је дивиденде за прошлу годину у августу 2022. и то у износу од 5,78 милијарди динара, што је четвртина нето добити из 2021. године.

Акционарима је исплаћено 30,14 динара по акцији, а највећи број акционара (уколико нису продавали ове деонице) има по пет акција.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept