Početna » ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА УМАЊЕЊЕ НАКНАДЕ ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ У 2023. ГОДИНИ А ОД 2024. ОСЛОБОЂЕНИ ПЛАЋАЊА

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА УМАЊЕЊЕ НАКНАДЕ ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ У 2023. ГОДИНИ А ОД 2024. ОСЛОБОЂЕНИ ПЛАЋАЊА

Изменама и допунама Закона о накнадама за коришћење јавних добара, који је ступио на снагу 4. новембра 2023. године, прописано је да се накнаде за одводњавање за 2023. годину умањују за 50% физичком лицу и предузетнику – власнику, односно кориснику земљишта и објеката на мелиорационом подручју одређеном у складу са законом којим се уређују воде.
С обзиром на наведено, што се тиче плаћања накнада за одводњавање за 2023. годину, пољопривредници ће у наредном периоду добити нова решења у којима је утврђен износ накнаде за одводњавање за 2023. годину, који ће бити дужни да плате у року од 15 дана од дана достављања новог решења за 2023. годину. Ако пољопривредници не поступе по наведеном решењу, односно, не плате утврђени износ накнаде за одводњавање у остављеном року, на износ из тог решења ће се обрачунавати затезна камата.

Истим законом прописано је да наведена лица почев од 1. јануара 2024. године неће бити обвезници накнаде за одводњавање.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept