Početna » ПОРЕСКИ ИНСПЕКТОРИ ЗАТВОРИЛИ 1.340 РАДЊИ ЗБОГ НЕИЗДАВАЊА ФИСКАЛНОГ РАЧУНА

ПОРЕСКИ ИНСПЕКТОРИ ЗАТВОРИЛИ 1.340 РАДЊИ ЗБОГ НЕИЗДАВАЊА ФИСКАЛНОГ РАЧУНА

од Паланка данас
0 Коментар

Порески инспектори затворили су више од 1.340 радњи због неиздавања фискалних рачуна у другом кварталу ове године, највише трговаца, саопштила је Пореска управа.Укупно је у другом кварталу спроведено 4.126 пореских контрола, наводи се у саопштењу Пореске управе.

Недавно су Удружење Заштитник предузетника и привредника Србије и Унија послодаваца Зрењанин послали „Предлог за унапређење процедура“ Пореској управи како би се спречило неосновано затварање радњи, које се често дешава.

У препорукама се наводи да је уочен проблем „олаког затварања легално регистрованих фирми“ који је често у супротности са законском регулативом.

Затварања због „вишка или мањка новца“ се често користи у пракси, иако није у складу са члановима закона јер да је то била намера законодавца била би јасно наведена у Закону о пореском поступку и пореској администрацији, наводи се у Препорукама.

Утаја пореза

„У другом кварталу 2023. године, пореска полиција поднела је 229 кривичних пријава против 339 људи. Износ избегнутог пореза износи4,1 милијарди динара, од чега се готово1,7 милијарди односи на ПДВ„, пише у саопштењу Пореске управе.

Вредност одузете акцизне робеизноси више од17 милиона динара. У другом кварталу 2023. године одузета је већа количина резаног дувана, цигарета, кафе и алкохолних пића а мање нафте и дувана у листу, у односу на исти период 2022. године, наводи се у саопштењу Пореске управе.

Извор: KаматицаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept