Početna » ПОРЕЗ НА НАСЛЕЂЕ НЕ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ Ево ко је изузет од овог намета

ПОРЕЗ НА НАСЛЕЂЕ НЕ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ Ево ко је изузет од овог намета

Порез на наслеђе и поклон, према Закону о порезима на имовину, не плаћа наследник првог наследног реда, као што је супружник, објављено је у Билтену Министарства финансија.

од Паланка данас
0 Коментар

Пореска пријава не подноси се за утврђивање пореза на наслеђе и поклон, односно пореза на пренос апсолутних права, по основу исправе коју је саставио, оверио или потврдио јавни бележник, како се наводи у Билтену, односно правоснажне одлуке коју је донео јавни бележник.
Порез на наслеђе и поклон утврђује се решењем пореске службе надлежне за пријем пореских пријава, а плаћа у року од 15 дана од дана достављања решења.

Према томе, супружник има право на ослобођење од пореза за наслеђе и поклон на наслеђе, независно од тога да ли је остварено по основу закона или по основу завештања, преноси Нова економија.

Порез на наслеђе и поклон утврђује се решењем пореске службе, па се и право на пореско ослобођење кад су за то испуњени прописани услови утврђује решењем надлежне пореске службе, објашњено је у Билтену.

Ако нисте сигурни да ли и како треба да поделите имовину, распитајте се код адвоката. Неки од њих нуде и бесплатне савете, а више података можете добити пажљивим претраживањем на интернету.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept