Početna » ПОВОЉНИ КРЕДИТИ ДРЖАВЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Камате 3 одсто годишње, за неке и мање, а ево до када је РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА

ПОВОЉНИ КРЕДИТИ ДРЖАВЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Камате 3 одсто годишње, за неке и мање, а ево до када је РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године субвенционише најповољније кредите за пољопривредне произвођаче за шта је у буџету опредељено 1,2 милијарде динара, а рок за подношење захтева је 15. октобар, објавило је данас ресорно министарство.

од Паланка данас
0 Коментар

Право на кредитну подршку имају физичка лица, носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници и правна лица, односно земљорадничке задруге са најмање пет чланова, микро и мала правна лица.Физичка лица и предузетници могу остварити право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до шест милиона динара, а правно лице под условом да је укупан износ кредита до 18 милиона динара.

Фиксна каматна стопа је 3,0 одсто на годишњем нивоу, односно 1,0 одсто за физичка лица са пребивалиштем на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, за жене, за оне који ове године навршавају највише 40 година живота, а на кредите за набавку ђубрива не плаћа се камата.

Из Министарства пољопривреде наводе да је овај вид финансирања намењен инвестиционим улагањима у нову пољопривредну механизацију и опрему, за набавку животиња, развој ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, инвестициона улагања у нову пољопривредну механизацију и опрему, као и за набавку хране за животиње.

Поједине банке са којима је министарство завршило поступак потписивања уговора, већ су почеле са пријемом захтева и исплаћивањем првих кредита пољопривредницима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept