Početna » ПОЗНАТО ЈЕ КАКО ЋЕ ЕПС ДОСТАВИТИ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ ЗА ДЕЦЕМБАР: Ово је РОК ЗА УПЛАТУ

ПОЗНАТО ЈЕ КАКО ЋЕ ЕПС ДОСТАВИТИ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ ЗА ДЕЦЕМБАР: Ово је РОК ЗА УПЛАТУ

Хакерски напад у ЕПС-у је довео до тога да многи потрошачи нису на време добили рачуне за утрошену струју за новембар

од Паланка данас
0 Коментар

До плаћања рачуна за потрошену електричну енергију за последњи месец прошле године остало је више од 10 дана, достава је већ започела, а овога пута рачуни ће сви добити у папирној форми, кажу у Електропривреди Србије, указујући да је рок за децембарског рачуна плаћање 29. јануар.Разлог за то је проблем с увидом у рачуне електронским путем, преко Портала „Увид у рачун“, те је због тога у ЕПС-у и донета одлука да се за потрошњу у децембру рачуни свима доставе на кућне адресе. На тај начин, указују у ЕПС-у, свим потрошачима/купцима биће омогућено да на време приме рачуне за електричну енергију и на време измире своје финансијске обавезе.

Да подсетимо, ЕПС-ов ИТ систем недавно је претрпео хакерски напад, због којег је био ван функције, а то је довело и до тога да многи потрошачи нису на време добили рачуне за утрошену струју за новембар прошле године. Из ЕПС-а је препоручено да се та обавеза плати на основу потрошње из претходног месеца и да ће то обезбедити попуст на редовно плаћање, а рок плаћања рачуна био је нешто дужи од уобичајеног.

ИТ систем ЕПСа-а постепено се враћа у функцију, али не још у потпуности, тако да потрошачи/купци који рачун за утрошену електричну енергију плаћају електронски – преко Портала „Увид у рачун“, тренутно не могу то да ураде, односно немају могућност да приступе информацијама о својој потрошњи, па је то и разлог што ће свима бити достављени рачуни у папирној форми.

Из ЕПС-а указују да се на тај начин потврђује посвећеност ЕПС-а у одржавању стабилности и пружању подршке својим потрошачима, чак и у ванредним околностима, а да ова ситуација показује колики је значај сигурности и заштите ИТ система, посебно у сектору који је од виталног значаја за свакодневно функционисање друштва. Такође, наглашава се и да ЕПС предузима мере како би се осигурао да се овакви инциденти не понове и да се очува интегритет система за испоруку електричне енергије.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept