Početna » ПРАВО НА ПОПУСТ ОСТВАРИЛО 1.870.469 ДОМАЋИНСТАВА Ево ко је највише уштедео струју

ПРАВО НА ПОПУСТ ОСТВАРИЛО 1.870.469 ДОМАЋИНСТАВА Ево ко је највише уштедео струју

Право на попуст због уштеде електричне енергије у октобру остварило је 1.870.469 домаћинстава, саопштила је Електропривреда Србије (ЕПС).

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи, највећи попуст од 40 одсто добило је 30 одсто домаћинстава, док је за 12 одсто корисника рачун мањи за 20 одсто.

С обзиром на то да просечан рачун за струју износи нешто мање од 4.000 динара, јасно је да су домаћинства имала солидну корист од штедње електричне енергије.– Од укупно 3.201.628 домаћинстава која су могла да остваре уштеду, више од 58 одсто смањило је потрошњу струје за више од пет одсто у односу на исти месец претходне две године – казао је вршилац дужности генералног директора ЕПС-а Душан Живковић.

Он је нагласио да су највише штедели грађани у Београду, Суботици, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Смедереву.

– Попусти су, између осталог, и подстицајна мера за грађане како би се одговорно односили према електричној енергији, рационално је трошили, чиме не само да штедимо већ и унапређујемо енергетску ефикасност. Прве уштеде домаћинстава већ су евидентиране у октобарском рачуну – навео је први човек ЕПС-а и подсетио да су износи попуста увећани у односу на прошлу годину.


Попуст од пет одсто
l Извршни директор снабдевања у Електропривреди Србије (ЕПС) Радован Станић рекао је да је уверен да ће рачуни за струју за октобар стићи на време и да ће грађани остварити попуст од пет одсто за редовно плаћање.
Рок за плаћање је 28. новембар.
Говорећи о томе колико грађана оствари право на попуст, Станић истиче да највећи број грађана редовно измирује своје обавезе.
– Чак и до 62 одсто наших грађана плаћа рачуне у року и остварује попуст од пет одсто. То је негде на нивоу два милиона до два милиона и 100.000 грађана који сваког месеца остварују попуст од пет одсто – рекао је Станић.


У саопштењу се наводи да је додатни попуст ове године и умањење од пет одсто уколико домаћинства коришћење електричне енергије у нижој тарифи увећају за пет одсто, у односу на исти месец претходне године.

Ту погодност, како се истиче, остварило је 374.579 домаћинстава, односно 11 одсто. ЕПС наглашава да је у октобру, осим што су грађани остварили попуст за рационално коришћење електричне енергије, и укупна потрошња домаћинстава мања за 8,75 одсто у односу на лањски октобар, односно за 20,16 одсто у односу на октобар 2021. године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept