Početna » ПРАЗНИЧНИ РУЧАК СКУПЉИ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

ПРАЗНИЧНИ РУЧАК СКУПЉИ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Са празничним периодом у пуном јеку, многи грађани се спремају за славске и празничне трпезе, али су ове године суочени с ценама које су се поприлично подигле у односу на прошлу годину.Иако су цене меса и рибе уједначене и стабилне, евидентно је да су скочиле. Повећана потражња за рибом, посебно у време поста, довела је до интензивнијег куповног процеса.

У месарама, цена килограма прасетине варира између 620 и 850 динара, а у појединим случајевима може чак и скочити до 1.200 динара. За живо прасе, цене се крећу од 450 до 620 динара по килограму. Међутим, за печено месо у печењарама, грађани издвајају 2.000 динара или више, што представља значајан удар на буџет.

Што се тиче јагњетине, на полицама маркета можете пронаћи килограм овог меса за 1.300 – 1.400 динара, док су на сточним пијацама јагњад јефтинија од прасади, коштајући између 450 и 500 динара за килограм у „живој ваги“. Ипак, печење јагњетине је скупље од прасетине, са ценом од 3.500 динара по килограму, што је чак 1.000 динара више.

У време божићног поста, који траје до 6. јануара, грађани се окрећу риби као замену за месо.

Цене су шаренолике. Kупују људи сходно укусу, буџету. – шаран је најчешће тражена риба.

„Рибе које су најтраженије током поста су шаран и тостолобик, при чему шаран убедљиво предњачи у продаји. Цене рибе су повољније него претходне године. Шаран је сада 670 динара, бела риба се продаје по цени од 300 динара, сом је 900, смуђ 1200, бабушка 300 динара“,Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept