Početna » ПРЕДСЕДНИК НАЈАВЉУЈЕ ОЗБИЉАН СКОК СТАНДАРДА Вучић: Просечна плата ће 2027. године бити 1.400 евра, а просечна пензија 75.000 динара

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВЉУЈЕ ОЗБИЉАН СКОК СТАНДАРДА Вучић: Просечна плата ће 2027. године бити 1.400 евра, а просечна пензија 75.000 динара

- За мене је важно да дужност председника обављам у интересу свих грађана - рекао је председник Србије Александар Вучић, у вечерашњем гостовању у емисији „Хит твит“ на ТВ Пинк.

од Паланка данас
0 Коментар

Према његовим речима, финансијска подршка грађанима није усмерена на оне који гласају, или бар не на већину оних који гласају.Каже да је са премијерком и министром финансија данас разговарао о новим финансијским мерама подршке грађанима.

Он је најавио да ће у наредних 10 дана бити пребачен новац локалним самоуправама, које ће сваком средњошколцу уплатити по 10.000 динара.

Како је објаснио новац ће бити исплаћен преко родитеља, уз напомену да су само ученици четврте године пунолетни.

– Сматрамо да је то посебно важна мера пред празника – истакао је Вучић и најавио да ће студенти преко студентских картица добити по 1.000 динара.

– За студентске картице  се већ пријавило 66.000 студената, а Поштанска штедионица ће исплатити сваком од њих 1.000 динараа, а ми ћемо то надокнадити Поштанској штедионици – најавио је он.

О предизборној кампањи

Каже да у кампањи учествује и улаже много енергије, а свим срцем је уз листу „Србија не сме да стане“ због тога што каже да је то важно за грађане.

– Да ли Србија иде напред? Србија је променила своје лице. Србија је све боље место за живот, али нам је природни прираштај мали. Да победе неки други они за четири године не могу да обиђу све што сам као председник за исти период имао част да отворим или положим камен темељац. Имамо 550.000 више запослених, иако нас је мање. Они су разорили земљу. Људи знају да је тако када кажемо да ће 2027. године просечна плата бити 1.400 евра, а просечна пензија и минимална зарада 75.000 динара – истакао је Вучић.

Смета вам што сам носилац листе, да ли то значи да нисам толико лош?

Вучић је поводом негодовања опозиције зато што је носилац листе „Србија не сме да стане“ изјавио да би сатима могао да говори о њиховом лицемерју и упитао да ли то говори да и није толико лош као што данима говоре о њему.

Вучић је тако одговорио на питање зашто је спорно што је он носилац изборне листе, а није било кад је Борис Тадић раније био носилац листе Демократске странке.

„Не мислим да је у томе уопште суштина. Могао бих сада сатима да говорим о нелогичностима, о лицемерију, о дволичности, о томе да свакога дана говоре да сам најгори на свету, да сам убица, криминалац, наркодилер, непоменик. А онда им главна прича у целој кампањи буде зашто Вучић учествује у кампањи против нас“, рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Да ли тиме говорите да и нисам баш толико лош колико говорите сваког дана, јер не бисте се толико плашили, или говорите о себи лоше, јер не дај Боже да је неко много бољи од мене, како бисте тек онда прошли, упитао је Вучић.

Он је истакао да у овој кампањи учествује зато што сматра да је то изузетно важно за Србију,

„Не за мене. Мој мандат траје још четири године“, подсетио је Вучић и истакао да је свим срцем уз листу „Србија не сме да стане“.

Казао је и да није задовољан како се поједини локални челници понашају када не брину о људима, када не желе да их приме на разговор, када је најважније да ли они имају шофера, секретарицу, ташну, машну.

„Примајте људе, разговарајте, покушајте да решите проблем“, рекао је Вучић, и истовремено навео да је ова власт изградила 50 пута више него они пре.

Вучић је истакао да је Србија променила своје лице и да је другачија земља.

Како је навео, и да победе неки други, не би могли да окрече ни да обиђу све што је урађено.

„Као председник Републике имао сам част да отворим или да положим камене темељце за оно што је наш тим, што је наша влада урадила у претходном периоду. Они не могу аутомобилима, хеликоптерима и авионима то да обиђу. А камоли да окрече. 550.000 људи имате више запослених, иако нас је мање. Формално запослених. Знате ли каква је то разлика? Разорили су земљу, ми смо обновили земљу, вратили смо наду, вратили смо живот у Србију“, поручио је Вучић.

(Пинк)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept