Početna » ПРЕДВИЂЕНЕ КАЗНЕ ЗА ОНЕ КОЈИ ОДБИЈУ ДА УЧЕСТВУЈУ У ПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

ПРЕДВИЂЕНЕ КАЗНЕ ЗА ОНЕ КОЈИ ОДБИЈУ ДА УЧЕСТВУЈУ У ПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Попис пољопривреде 2023. почиње за нешто више од месец дана, објављена је и ранг листа пријављених кандидата за места 3.000 пописивача. Међу чешћим питањима оних који ће бити испитани и пописани, осим „зашто је сад и тај попис важан“ и „шта ја имам од тога“, јесте и да ли је учествовање у попису обавезно. Одговор је: јесте. Kо одбије да одговори на питања пописивача следује му казна од 20 до 50 хиљада динара.„Новчаном казном од 20.000 до 50.000 динара казниће се за прекршај носилац породичног пољопривредног газдинства или пунолетни члан породичног пољопривредног газдинства коме су познати подаци који се прикупљају, ако одбије да пописивачу да податке о газдинству који се прикупљају у складу са овим законом или му да нетачне или непотпуне податке“, стоји у члану 27 у Закона о попису пољопривреде 2023, који је објављен још пре две године у „Службеном гласнику“.

Дакле, нема хоћу-нећу када вам пописивачи закуцају на врата.

Иначе, још веће казне предвиђене су за правна лица – од 100.000 до 1.000.000 динара, а казниће се за прекршај одговорно лице у правном лицу са нижом цифром, а овај правни акт обухватио је и саме пописиваче за случај да не обављају свој посао по очекиваном процесу, не воде рачуна о тачности података или не чувају адекватно добијене податке. За то је, за пописиваче, прописана казна од 30 до 50 хиљада динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept