Početna » ПРЕKО 6.000 ЉУДИ У НАШОЈ ЗЕМЉИ ЖИВЕЛО НА РАЧУН СВОГ ПОKОЈНИKА: Подизали њихове паре, због 1 грешке су ухваћени

ПРЕKО 6.000 ЉУДИ У НАШОЈ ЗЕМЉИ ЖИВЕЛО НА РАЧУН СВОГ ПОKОЈНИKА: Подизали њихове паре, због 1 грешке су ухваћени

од Паланка данас
0 Коментар

Kористећи рупе у систему социјалне заштите, појединци су уместо родитеља, супружника или рођака подизали новац
Новчана социјална помоћ до недавно је уплаћивана за 1.334 преминуле особе, додатак за помоћ и негу другог лица исплаћиван је за чак 4.427 покојника, док је услуга смештаја плаћана за 308 особа које нису међу живима, а многи међу њима су годинама на списку умрлих, пишу данашње „Вечерње новости“.

Kористећи рупе у систему социјалне заштите, појединци су уместо родитеља, супружника или рођака подизали новац који им не припада и на тај начин буџет Србије оштетили за неколико десетина милиона евра, наводи лист.

Због тога су центри за социјални рад покренули поступке против свих који су без основа примали те принадлежност, а то је само једна од позитивних страна примене Регистра социјалних карата, који је уведен 1. марта прошле године.

У тај регистар су до сада повезани Централни регистар становништва са евиденцијама Министарства унутрашњих послова, Пореске управе, Фонда ПИО, Националне службе за запошљавање и Републичког геодетског завода.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept