Početna » ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ПРОСТАТЕ У НЕДЕЉУ 24. МАРТА

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ПРОСТАТЕ У НЕДЕЉУ 24. МАРТА

од Паланка данас
0 Коментар

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 24. марта од 8 до 16 сати у око 180 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати.
За мушкарце старије од 49 година ради се ПСА тест којим се може дијагностиковати рани стадијум карцинома простате. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине у Дому здравља Смедеревска Паланка, а прегледе ћете обавити у лабораторији ОБ Стефан Високи (ПСА тест).

Лекари опште медицине даваће упуте почев од данас, односно упут можете добити у четвртак, суботу и недељу. У недељу упути ће се издавати у Служби за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept