Početna » ПРИЈАВЕ ЗА СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА ДО КРАЈА АВГУСТА, ПЛАТА 46.000 ДИНАРА

ПРИЈАВЕ ЗА СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА ДО КРАЈА АВГУСТА, ПЛАТА 46.000 ДИНАРА

Министарство одбране је покренуло конкурс за добровољно служење војног рока, пружајући држављанима Србије старости од 19 до 30 година могућност да се пријаве до краја августа за септембарски рок.

од Паланка данас
0 Коментар

Потпоручница Бојана Јовандић из Управе за обавезе одбране Министарства одбране истакла је да се јавни позив за добровољно служење војног рока отворен током целе године, са четири војна рока за упућивање – 1. марта, 1. јуна, 1. септембра и 1. децембра.Сви кандидати који у текућој години напуне између 19 и 30 година, а који су држављани Србије са пребивалиштем у истој, имају право да се пријаве. Процедура подношења пријава може се обавити на три начина: путем Центра Министарства одбране за локалне самоуправе према месту пребивалишта, електронским путем преко сајта еУправе или на шалтерима Поште Србије.

Потпоручница Јовандић је нагласила да осим обуке за руковање наоружањем и војном техником, војни рок омогућава стицање различитих вештина које су корисне и за живот и за рад. Такође, војници који добровољно служе војни рок примају месечне накнаде, тренутно око 46.000 динара, уз војно здравствено осигурање, путне трошкове, смештај, исхрану и одећу.

Поред тога, постоји и могућност да се након добровољног служења војног рока кандидати запосле као професионални војници. Потпуковник Зоран Филиповић истиче да ће кандидати бити упућени на основну обуку у један од три центра – Сомбор, Ваљево и Лесковац. Након основне обуке, зависно од специјалности, будући војници биће распоређени у центре за обуку специјалности у Пожаревцу, Kрушевцу, Батајници, Нишу или Горњем Милановцу.

Потпуковник Филиповић наглашава да је обука током целог војног рока интензивна, динамична и занимљива, а да су олакшице за оне који се одлуче остати и радити у Војсци Србије значајне. Професионални ангажман у војсци, укључујући све потребне процедуре, може започети одмах након завршетка војног рока.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept