Početna » ПРОДАВНИЦЕ ДЕБЕЛО ЗАРАЂУЈУ НА ПЛАСТИЧНИМ КЕСАМА-ТО НИЈЕ БИО ЦИЉ

ПРОДАВНИЦЕ ДЕБЕЛО ЗАРАЂУЈУ НА ПЛАСТИЧНИМ КЕСАМА-ТО НИЈЕ БИО ЦИЉ

Када је на дневни ред дошла одлука о укидању бесплатних пластичних кеса, грађани су били помало збуњени, јер је то донело и наплату истих у трговинским ланцима, а нешто касније и у другим радњама, првенствено одеће и обуће.

од Паланка данас
0 Коментар

Првобитна намера одлуке о наплати платичних кеса по продајним објектима била је еколошке природе. Главни циљ, којиим се воде многе земље, па тако и Србија, јесте да се смањи негативни утицај на еколошки систем, као и да се мењањем људских навика допринесе очувању животне средине. Када је дошло до измењене одлуке која је директно утицала на потрошаче, цена пластичних кеса износила је од два до пет динара, у зависности од малопродајних објеката.Судећи према извештају Агенције за заштиту животне средине, само годину дана након доношења новог закона, утврђено је да је тих пар, „неосетних“, динара значајно утицало на навику потрошача у нашој земљи. Те 2019. године на тржиште је пласирано око 4.000 тона пластичних кеса, што је у поређењу са 2018. мање за  око 3000 тона пластичног отпада.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept