Početna » ПРОДУЖЕНИ ВИКЕНД НА ИЗМАКУ: Када су следећи нерадни дани у Србији?

ПРОДУЖЕНИ ВИКЕНД НА ИЗМАКУ: Када су следећи нерадни дани у Србији?

ЗА нама су четири нерадна дана, тачније продужени викенд због Дана државности.

од Паланка данас
0 Коментар

Следећи нерадни дани падају два месеца касније. Празник рада, који се обележава 1. и 2. маја, што су среда и четвртак, спојиће се са нерадним данима за Ускрс од 3. до 6. маја. Тако да ће први радни дан бити уторак 7. маја.Хришћанске заједнице које славе Ускрс раније имаће слободно од 29. марта до 1. априла.

Припадници исламске заједнице имају право на нерадне дане поводом првог дана Рамазанског бајрама 10. априла и првог дана Курбанског бајрама 16. јуна.

Након летњих одмора, следећи празник пада на јесен, тачније 11. новембра када се обележава Дан примирја у Првом светском рату, који пада у понедељак.

Јеврејска заједница обележава 12. октобар, односно празник Јом Кипур. Они који славе Божић по Грегоријанском календару, као и увек, имају слободан дан 25. децембра.

У овој школској години, основци и  средњошколци имаће четири распуста, док ће ученици у Војводини имати три. Школским календаром је предвиђено да ђаци у Србији имају јесењи, зимски, пролећни и летњи распуст, док ученици у Војводини нису имали јесењи распуст.Календаром је предвиђено да пролећни распуст ове године почне у понедељак, 29. априла, а да се заврши у понедељак, 6. маја. Спојено са викендима ђаци ће имати паузу од 10 дана.

За ученике од првог до седмог разреда летњи распуст почиње у понедељак, 17. јуна, а завршава се у петак, 30. августа.

За ученике осмог разреда летњи распуст почиње по завршетку завршног испита, а завршава се у петак, 30. августа.

Иначе, у Србији важе два школска календара. За школе на територији Војводина календар доноси Покрајински секретаријат за образовање, док за остатак Србије календар доноси Министарство просвете, пише Информер.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept